Ympäri puistoa sijaitsee useita suuria ja hyvin varustettuja katettuja grillauspaikkoja. Pääosassa grillikatoksista on mikroaaltouuni, kahvinkeitin, muurikka ja kaasupoltin, juokseva vesi sekä tietenkin puulämmitteinen grilli.

 

 

grillikatokset

 

DSC_0325

 

Monien mielestä hauskinta kyytiä saa mönkijän peräkärryllä,  mukaan pääsevät kaikki klo 12.00 ja 15.00 paikalla olevat.

perakarryajelu

Talutusratsastus on klo 13.00 ja sen hinta on 3.50 € / kierros (säävaraus).

Liput talutusratsastukseen myydään kahvilasta ja pääsylippujen myyntipisteestä parkkipaikalla.

Ponitalutus päättyy aikaisintaan klo 13.15, jos halukkaita ratsastajia ei ole.

Talutusratsastus on monelle lapselle päivän kohokohta,jota varten vanhempien on syytä pitää kamerat valmiina..

IMG_3848

Kotieläinpuiston alueelle ei voi tuoda omaa koiraa. Puistossa on asiakkaiden koiria varten neljä katettua koiratarhaa, joissa on vesikupit. Kesällä koiraa ei saa jättää autoon edes lyhyeksi ajaksi. Koiraparkki sijaitsee lipunmyynnin vieressä. Koiraparkki on veloitukseton.

Puistossa on kesäkahvila, jossa on tarjolla leivonnaisia, jäätelöä jne. Myymäläpuolella on pehmoleluja, matkamuistoja ja vaihteleva valikoima paikallisten tilojen tuotteita, mm. Pesosen mehiläistarhojen hunajaa. Myymälässä on kesäaikaan säätilan salliessa näytteillä lasiseinäinen mehiläispesä. Kahvilan yhteydessä on tilavat wc:t, Inva-wc sekä lastenhoitohuone.

 

Ravintolaa tai lounastarjoilua puistossamme ei ole. Suosittelemme hyödyntämään hyvin varustellut grillikatoksemme ja varaamaan omat eväät retkelle mukaan.

Häijäässä 5km etäisyydellä on Nesteen liikenneasema ja Hesburger. Aivan Kiviniityn Kotieläinpuiston lähellä, 1km päässä sijaitsee Ykkösrasti niminen lounasravintola.

DSC_0359